Risksiz Yatırım Mümkün Mü?

Emlak Yatırımı İçin Piyasa Tahmini

Risksiz Yatırım Mümkün Mü?

Emlak yatırımı mevcut birikimi enflasyona karşı korumanın en iyi yollarından birisidir. Aynı zamanda geçmişten günümüze en risksiz yatırım araçları arasındadır. Günümüz koşullarında ise emlak yatırımı yapmak oldukça zorlaşmıştır. Bir diğer taraftan ekonomik olarak kötü sayılan dönemlerde bile emlak satışları azalmamıştır. Aksine %90’ı emlak yatırımcısı olan varlıklı kişiler için emlak yatırımı fırsat haline gelmiştir.

Tam bu noktada Metamax sizlere yalnızca varlıklı kişilerin yatırım yapabildiği emlak ürünlerine risksiz yatırım yapma imkanı sunar.

Her şeyden önce emlak yatırımı yapmak her zaman piyasanın durumu hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir. Piyasanın hangi yönde değişeceğiyle ilgili tutarlı tahminler yapmalısınız. Ancak bu durum yatırımcılar için yüksek derece efor ve zaman kaybı demektir.

Metamax yatırım piyasasının tahmin edilemezliğini minimum düzeye indirir. Yatırımcılara serbest piyasa ekonomisine göre değer artış oranının en yüksek olduğu noktalardan emlak ürünleri sunar. Yatırımcılar sunulan emlak ürünleri üzerinden paylar halinde yatırım yapabilir. Bu durumda emlak ürününün değer artışına orantılı şekilde yatırımınız da değer kazanır!

Risksiz Yatırım İmkanı

Risksiz Yatırım Mümkün Mü?

Emlak yatırımı için konum dikkat edilmesi gereken en önemli etmenlerdendir. Potansiyel gelir getirisi ve sosyolojik refah seviyesi düşük bir yere yatırım yapmamanız gerekir. Aksi durum başarısız bir yatırıma yol açar. Diyelim ki elinizde bir miktar paranız var ve uzun araştırmalar sonucunda yatırım için uygun bulduğunuz bir bölgede emlak yatırımı yapmak istiyorsunuz. Bu bir risktir.

Bu riski önlemenin en iyi yolu, yatırımcının lokasyon seçerken dikkatli olması, bölgeyi bilenlerden yardım almasıdır. Bazen ucuz bir mülk alımı cazip gelse de çoğu durumda bu girilen riske değmeyecektir.

Bir diğer konu ise amortisman süresidir. Amortisman süresi yatırımın sağladığı kira benzeri gelirlerle kendisini geri ödeme süresi olarak tanımlanabilir. Gayrimenkul kendini kısa sürede amorti ediyorsa bu yatırımın doğru bir yatırım olduğu anlamına gelir.

Risksiz Yatırım Mümkün Mü?

Peki Metamax Riskleri Sizler İçin Nasıl Minimum Düzeye İndirir?

Yatırım için sunduğumuz emlak ürünleri, uzun araştırmalar sonucu düzenli olarak değerlenen bölgelerde bulunur. Aynı zamanda değerlenme potansiyeli her zaman yüksek olan mülklerdir.

Emlak piyasasına biraz hakimseniz son yıllarda konut fiyatlarındaki artışları gözlemlemişsinizdir. Türkiye’de Kasım 2022 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %174,3 artmıştır. Hal böyle iken emlak yatırım yapmak çoğu insan için yalnızca hayal olarak kalmaktadır. Bizler bu durumda alternatif bir çözüm yolu olarak riski az ve getirisi yüksek emlak ürünlerine paylar halinde yatırım yapma imkânı sunuyoruz. Bu sayede bütçenizi birçok emlak ürünü üzerinden pay alımı yaparak paylaştırabilir ve farklı emlak ürünlerine yatırım yapabilirsiniz. Yatırım yaptığınız mülkler tarafımızca sigortalandırılır. Yatırımcılara ileri dönemler için herhangi bir maliyet çıkarması bu şekilde önlenmiş olur.

Yatırım amaçlı emlak satın almak hiçbir zaman %100 doluluk ve hızlı kar garanti etmez. Emlak yatırımcılığında mülkün boş kalması negatif nakit akışı yaratabileceğinden dolayı çok önemli bir risktir. Üstelik kiracı almak emlak yatırımında neredeyse zorunluluktur. Elbette ki Metamax’tan önce.

Pay sahibi olduğunuz emlak ürününün hem değerinin arttığı kadarını hem de mülke yerleşen kiracının kirasını yatırım payınız oranında bakiyenize günlük olarak aktarırız. Bu sayede pay aldığınız günden itibaren mülkten elde edilen kira geliri size adil şekilde günlük olarak paylaştırılır. Sonuç olarak sizler, bütçeniz ile bir veya bir çok emlak ürünü üzerinden yatırım yaparak ivmesi her zaman yükselen emlak piyasasında güvenle yer edinebilirsiniz.

Emlak yatırımı yapmak günümüzde oldukça önemlidir. Öyle ki Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde en önemli ihtiyaçlar arasında kişinin barınma ihtiyacı yer alır.

Belki de mevcut birikiminiz ev sahibi olmak için yeterli değildir. Fakat bütünün; düzenli kazanç getirecek potansiyelde bir parçasına sahip olmak, bütüne sahip olma yolunda size ilk adımı attırmış olur.

Metamax Emlak Borsası

Aklınıza takılan her konuda Telegram kanalımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Sosyal medya hesaplarımız:

Twitter: https://twitter.com/metamaxofficial

Instagram: https://www.instagram.com/metamaxofficial/

YouTube: https://www.youtube.com/@metamaxofficial

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/metamaxofficial

Discord: https://discord.com/invite/yyNy5ZMDqM

Telegram: https://t.me/metamaxduyurular

Siz de Metamax dünyasına adım atın!